SLIK BEHANDLER DU BUNADEN

Få bunaden din på stell. Her har du en guide på hvordan du enkelt og effektivt kan ta vare på bunaden din så den varer i generasjoner!!

Den beste bunadsforsikringen du kan ha ⬇️

Ta godt vare på bunaden så den varer i generasjoner. Med bunadspakken får du utvalgte produkter hvor du kan fjerne flekker fra bunaden, vasket bunadskjorten og pusset sølvet. Med naturlige produkter som hverken skader bunaden, bunadskjorten, deg eller miljøet.

 

Hvordan fjerner jeg flekker fra bunaden om uhellet er ute, og hvordan vaske bunadskjorten og annet tilbehør. Med påstell har vi naturlige produkter som er skånsomme mot bunaden, bunadskjorten deg og miljøet. 

Fjern alle flekker med Sitronrens. Trykk ut skum og massér inn på flekken. Tørk av alle såperester med en våt klut med en gang. Gjenta om nødvendig!

Tips: For best resultat, damp gjerne hele bunaden kvelden før du skal bruke den. Husk å bruke et fuktig og rent klede mellom strykejernet og bunaden.

Slik fjerner du flekker - På Stell Sitronrens

HVORDAN VASKE BUNADSKJORTEN

Bruk Sitronsåpe på flekkene. Gni med såpe og vann på flekkene før du vasker skjorten. For ekstra vanskelige flekker, la såpen få virke en stund før du vasker. Har du fått flekker på broderiene på skjorten? Disse skal du ikke gni på med såpen. Vi anbefaler at du bruker Sitronrens. Massér inn litt skum på flekken og skyll godt av i rennende vann mens du fortsetter å massere. Gjenta om nødvendig.

Har bunadskjorten gulnet? Legg skjorten i varmt vann og gni den med sitronsåpe. La den få ligge i såpevannet slik at såpen kan virke godt. Rør litt i vannet og gni gjerne litt ekstra med såpen innimellom. Når du ser at det gule blir borte, kan du enten vaske skjorten som anvist nedenfor eller bare la den få en skikkelig skylling – gjerne i maskinen.

Vask bunadskjorten i lin på 40 graders finvaskprogram i maskinen eller for hånd med Sitronvask som er laget av naturlige oljer, som ikke inneholder blekemidler og impregnerer linen. Sitronvask gjør også strykingen enklere. Ikke bruk sentrifugering eller tørketrommel. Vi anbefaler å strekke linen i fasong i løpet av tørkeperioden. Bunadskjorte i bomull vaskes på samme måte. 

Tips: Vask skjorten etter bruk og pakk den vekk ustrøket. Når du skal bruke skjorten kan du fukte den da det er lettere å stryke skjorten før den er helt tørr!

Slik fjerner du flekker - På Stell Sitronsåpe

HVORDAN VASKE BUNADSTRØMPENE


Du kan benytte Sitronvask også til vask av bunadsstrømpene. Vask dem i vaskemaskinen på ullprogram på 40 grader med sentrifugering. Heng til tørk i romtemperatur.

For ekstra myk ull anbefaler vi vår ullvask!

Har du fått flekker på strømpene?
Gni Sitronsåpe på flekkene før du vasker dem.

HVORDAN FJERNE FLEKKER FRA BUNADSTILBEHØR?

Tilbehøret til bunaden kan også bli skittent og lett få flekker. Bruk Sitronrens som beskrevet over, så bli du kvitt flekkene enkelt og skånsomt – og bunaden holder seg fin lenge. Bruk Sitronrens også på hatt, tørkle, hosebånd, vest, kyse.

Kilde: Paastell.no

 


Kommenter