Slik vasker du LIN!

Sånn her vasker du lin!


- og fjerner flekkene, slik at linklærne dine holder seg fine hele sommeren!

Lin er en sterk plantefiber, men tåler ikke sterke vaskemidler. Paastell produkter er kun laget av naturlige oljer, det blir kke bare rent, men naturfibrene i linen blir også pleiet slik at plaggene holder seg hele og pene lenge. Oljene gjør også at linplagga blir lettere å stryke.


Du fjerner flekkene lett med Sitronsåpe. Legg plagget i så varmt vann som vaskeanvisningen sier og gni sitronsåpen på flekkene. Har du fått vanskelige flekker av for eksempel rødvin eller blåbær, anbefaler vi at du lar plagget blir liggende en stund i såpevannet. Deretter vasker du plagget som vanlig i maskin uten å skylle ut såpen.

Dersom plagget er av løst vevd lin, som ikke tåler å bli gnidd like hardt, anbefaler vi å fjerne flekker med Sitronrens. Påfør skum på flekken og massér det inn. Skyll umiddelbart med vann samtidig som du gnir forsiktig på flekken. For ikke-vaskbare plagg anbefaler vi å tørke av all såpe med en våt klut med en gang etter påføring. Gjenta om nødvendig.

 

Ved å vaske linplaggene riktig i forhold til temperaturer, vaskemiddel og tørking sørger du for at plagget holder seg pent lenger.

Vask lin på 30-60 graders finvaskprogram i maskinen (sjekk vaskeanvisningen i plagget). Vi anbefaler å bruke Sitronvask som er laget av naturlige oljer, ikke inneholder blekemidler og impregnerer linen. Sitronvask gjør også strykingen enklere. Bruk ikke sentrifugering eller tørketrommel. Vi anbefaler å strekke linen i fasong i løpet av tørkeperioden og stryke før den er helt tørr.

 

Kilde: Paastell.no


Kommenter