Tips til å spare strøm!

Dagens tema for tiden er de dyre strømprisene, spesielt her på sørlandet. Derfor tenkte jeg å komme med noen råd til små grep man kan gjøre for å spare strøm!

Først og fremst gjelder det å ikke gjøre alt på en gang, f.eks. vaskemaskin og tørketrommel står på mens mannen kokkelerer og fruen står i dusjen. Da kan det toppe seg. Er man f.eks student men bor i kollektiv med flere kan det være greit å gjøre avtaler som gjør det lettere å spare. Her er noen tips: 

 

Kutt ned tiden i dusjen!

Er du en familie eller kollektiv på 5, og alle bruker 10 minutter i dusjen hver dag, vil det med nåtidens strømpriser på 7kr kWh tilsvare 40kr pr. dusj, som da er 200kr dagen for alle 5, som igjen er 6000 kr i måneden for oppvarming av vann. Kutter du ned til 5 minutter, vil du spare 3000kr. 

 

 

 

Og det kan man f.eks gjøre enklere med såpe fra Stone Soap som kan brukes til til både kropp, hår og ansikt. Slå av vannet mens du såper deg inn og skyll av, VIPS så var det dyrebare minutter spart.

Håndvask! 

Har du bare noen få plagg som skal vaskes, vask de for hånd istedenfor å sette på en nesten tom vaskemaskin, og tørk klærne på en snor istedenfor å putte de i tørketrommel. Følg også med på døgnprisene, slik at du kan gjøre unna husarbeid på de billigste tidene om du har muligheten.

Vi har nylig fått påfyll av vårt populære vaskemiddel med duft av lavendel.

Tenn små batteridrevene lys istedenfor lamper.

Lamper er ikke de som bruker mest strøm, men husk at det er totalmengden, og hvor koselig er det ikke med "levende" lys nå som det begynner å bli mørkere på kvelden? Uyuny Lightning sett 369,-

 

Lag matretter som ikke trenger mye oppvarming, eller ikke trenger i det hele tatt. 

Jo flere kokeplater som står på høy varme over lengre tid, jo mer bruker du. Kanskje er dette en tid hvor vi må leve litt mer minimalistisk som våre forfedre.

Kok en kjele med havregrøt til middag, den kan man gjøre næringsrik med ulikt tilbehør, for eksempel med nøtter og bær. Eventuelt litt spekepølse ved siden av.

For å gjøre havregrynen lettere tilgjengelig kan du fylle den i disse flotte glassene fra Søgne Home i tillegg har vi mye deilig spekemat, klikk HER.

Til frokost eller lunsj er det perfekt med en næringsrik smoothie. Et halvt minutt med stavmixer eller smoothiemaskin gjør ikke stort utslag på regningen, så denne kan nytes med god samvittighet.

Fruktig smoothie oppskrift:

  • 1 Banan
  • 1 dl frossen blåbær
  • 2-3 frossne jordbær
  • 1-2 dl vaniljekesam
  • 2-3 dl soyamelk etter ønsket konsistens

 

Glass fra Ib Laursen kommer med lokk og sugerør

 

"Gjenbruk" 

Ikke putt alt i oppvaskmaskinen etter engangsbruk, glass og tallerkener som ikke er tilsølte kan brukes flere ganger. Vask opp for hånd rett etter bruk, da er det mye raskere og lettere å få det rent enn om havregrøten har stivnet fast i skålen. Man sparer også oppvarming av vann.

Kjøkkenhåndkle kr 89,-

Kjøkkenklut kr 75,-

Oppvasksåpe 249,-

Oppvaskkost / flaskebørste kr 139,-

 

Mye av dette er vel selvforklarende, men er du litt lat som de fleste av oss og trenger en liten påminnelse så håper jeg dette ga deg litt motivasjon til å ta i noen tak for lommeboken! 

 

 


Kommenter